Szerelem

Tönkreteheti a szexet a sok cukor

A túlzott cukorfogyasztás káros hatásairól rengeteg dolgot tudunk már, de az kevésbé ismert tény, hogy a sok cukor a szexuális életre is kihat.

Az jól ismert probléma, hogy a túlzásba vitt cukorfogyasztás miatt jó néhány kilót felszedhetünk, aminek több negatív következménye is van. Egyrészt egészségügyi szempontból is káros, másrészt az önbizalmunkra is negatív hatással lehet. Kevésbé merünk levetkőzni, nem érezzük jól magunkat a testünkbe, és főképp nem tudjuk elengedni magunkat.

Fotó: iStock.com/OcusFocus

Fotó: iStock.com/OcusFocus

De, ha sok cukrot vagy szénhidrátot eszünk, akkor a hasnyálmirigyünk inzulint bocsájt ki, a túlzott bevitel viszont hosszú távon inzulinrezisztenciához vezethet. Ez a betegség viszont – többek között – a nemi vágyra is hatással van – írja a rodalewellness.com.

Ha az inzulinszintünk nem megfelelő, akkor egy idő után más hormonok egyensúlya is felborul, ami miatt a libidó, vagyis a szexuális vágy jelentősen csökken. Csökkenhet a tesztoszteron termelődése is, ami amellett, hogy izomvesztést okoz, a szeretkezési kedvet is negatívan befolyásolja. Nem összekeverendő ez az étcsokoládé jótékony hatásával, ami ráadásul fokozza a nemi vágyat. De néhány kocka étcsoki, vagy a rendszeresen fogyasztott cukros ételek között hatalmas a különbség, ami testünk, és lelkünk is megérez.