Konyha

Kirúgták az aranyszívű konyhás nénit

Egy amerikai középiskolában elbocsájtották azt a konyhai dolgozót, aki ételt adott egy olyan gyermeknek, aki nem volt befizetve.

Elég régen voltam már iskolai menzán, de emlékeimben a konyhás nénik általában jókora, testes, ám szeretetreméltó, jóságos személyiségű anyókaként maradtak meg. Tisztán él Marika néni ábrázata a fejemben, ahogy a legrosszabb ételeknél is valami megmagyarázhatatlan szeretettel, kedvességgel tudta azt mondani: Jó étvágyat Kedveském! Nem tudom, hogy ez mára változott-e, azonban egy az Egyesült Államokban történt eset szerint a nénik a menzán a tengeren túlon is óriási szívvel rendelkeznek. Történt ugyan is, hogy egy New Hampshire-i középiskola, a Mascoma Valley Regional High School egyik konyhai alkalmazottját, Bonnie Kimball-t elbocsájtották, mert ebédet adott egy olyan éhes gyermeknek, aki nem volt befizetve.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Az eset elég nagy port kavart fel a szabadság földjén és bejárta az amerikai sajtót. Természetesen mindenki a jószívű hölgy segítségére sietett a maga módján. Az enni kapott kisdiák szülei azzal kezdték, hogy kifizették az iskolának a 8 dolláros (2000-2500 forint) összeget, amivel megkárosította a konyhás néni az intézményt. Majd az egyik neves séf, José Andrés, aki híresen sokat jótékonykodik állást ajánlott menza jótét lelkének.

A fotó illusztráció. kép: www.shutterstock.com

A fotó illusztráció. kép: www.shutterstock.com

Az oktatási intézmény először azt közölte, hogy hibás pénzkezelésnek és lopásnak minősítette az esetet, ám ahogy erősödött a sajtóban a kirúgás közlése és arra érthető módon az iskolát elítélő kommentek születtek a gimnázium visszakozni kezdett. Előbb megerősítették, hogy nem értenek egyet az elbocsájtott alkalmazottukkal, ám arról tájékoztatták a médiát, hogy szívesen látnák újra az intézmény dolgozói között. Az aranyszívű konyhás néni köszönte, de nem élt a lehetőséggel, ami abszolút érthető a részéről.