Egészség

A sikeres élet legfontosabb első öt pontja

Ahhoz, hogy az életben sikeres légy el kell sajátítanod a az emberekkel való bánás tudományát. Ez nem könnyű, de megvalósítható.

Ha azt akarod, hogy az emberek segítsenek neked céljaid elérésében, és ne hátráltassanak, fordulj megértéssel feléjük. Bármilyen nehéz, igyekezz megérteni, hogy mit, miért tesznek.

shutterstock_1096432034

1. Soha ne mondj ki mindent őszintén, amit gondolsz! Azt mondd, amit az emberek hallani akarnak, és abba csempészd bele a saját gondolataidat. A dolog elég nehéz. Ahhoz, hogy sikerüljön, oda kell figyelned másokra – különben nem tudhatod, hogy mit szeretnének hallani.

2. Légy kedves. Ha keménynek kell lenned valakivel, a kritikát ne vidd túlzásba. Ha választhatsz, hogy megszorongatsz-e valakit vagy segítesz neki, tedd az utóbbit! Az emberek előbb-utóbb azt tartják majd rólad, hogy kiérdemelted a sikert, s örülni fognak neki.

3. Soha ne áldozd fel karriered miatt a barátaidat, vagy a szeretteidet. A magánéletedet őrizd, mint oroszlán. Utasítsd vissza az este hatkor kezdődő értekezleteket, hacsak nem valami sürgető és létfontosságú kérdést kell megoldani. Vedd ki rendszeresen a szabadságodat, és ebből ne engedj. Kerüld el azt a munkahelyet, amelyik nem hagyja, hogy az alkalmazottainak önálló életük legyen.

4. Légy türelmes az idősekkel! Legtöbbjüknek hihetetlenül nehéz a munkája. Ne érezd úgy, hogy nem térnek ki elég gyorsan felemelkedésed útjából. Ha megérted őket, segíteni fognak

5. Tisztázd önmagaddal, hogy mire vagy képes és mire nem! Ezáltal elkerülheted, hogy mások hívják fel erre a figyelmedet.