Gyereknevelés

Örömóra – a legkisebbek táncháza

Bölcsődések fejlesztése népzenével, néptánccal, nemzeti értékeinkkel.

Sokan nem is gondolnánk, hogy a zene és a tánc, milyen fontos nevelő és fejlesztő hatással lehet gyermekeinkre. Nem csak a muzikalitásuk javul, de beszédjük, kifejezéskészletük is jobbá válik. Természetesen a pedagógiai szakemberek ezt már régóta tudják és több oktatási intézményben a gyermekek fejlesztését zenével segítik elő.

Június 22-én Örömóra – a legkisebbek táncháza néven a Kerek zenekar ingyenes zenés-táncos családi programot tart a Csoóri Sándor Alap és Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatásával.

Hagyományőrző zöldág-járást táncolnak rekordkísérletként Badacsonytomajon a tánc világnapján 2019-ben. MTI/Varga György

Hagyományőrző zöldág-járást táncolnak rekordkísérletként Badacsonytomajon a tánc világnapján 2019-ben. MTI/Varga György

Budapest III. kerületében már jó ideje nagy hangsúlyt fektetnek a picik zenei fejlesztésére néhány bölcsődében. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan is zajlik ez, most megtudhatsz mindent erről a programról az Örömórák keretein belül. A hat évvel ezelőtt elindított „Élő népzene a bölcsődében” programsorozattal Óbudán minden héten más és más bölcsődében szól az ének, jár az apróságok keze-lába – olvasható az esemény helyszínének, az Óbudai Kulturális Központnak a honlapján.

A foglalkozásokon Csoóri Julianna vezetésével, illetve a Kerek zenekar közreműködésével ismerkednek a bölcsisek nemzetünk kultúrájának olyan értékeivel, mint a tradicionális mondókák, a felejthetetlen népdalaink, és nem utolsó sorban a népi hangszerek. A foglalkozások vezetője, Julianna maga is kisgyermeknevelő egy óbudai bölcsődében, így többszörösen is jó kezekben vannak a gyermekek, akiknek a korai zenei nevelése egyszerre fizikális és szellemi fejlesztést eredményez játékos formában.