Konyha

Nyilvános étterem egy fegyintézetben

Elítéltek által üzemeltetett vendéglátóhely nyitotta meg kapuit egy római börtönben.

Az olaszok már megint megmutatták, hogy stílusuk, az bizony nagyon van. Egy elképesztő és megvalósíthatatlannak tűnő ötletből működő valóságot teremtettek. A hírhedt római börtön, a Rebibbia kertjében egy nyilvános éttermet nyitottak. A névválasztás nagyon találóra sikerült, hiszen Uccelli in gabbia (Madarak a kalitkában) lett a vendéglátóhely neve. A menük kitalálása, összeállítása profi séfek munkája, ám minden egyéb feladatot a fegyház fogvatartottjai látnak el.

A legendás amerikai börtön, az  Alcatraz konyhája. Fotó: www.shutterstock.com

A legendás amerikai börtön, az Alcatraz konyhája. Fotó: www.shutterstock.com

Bár a Rebibbia a gyűjtőhelye a legkeményebb bűnözőknek, az étteremben a kisebb bűnöket elkövetett rabokat foglalkoztatják. A Madarak a kalitkában plusz különlegessége, hogy a felszolgált ételekhez használt alapanyagok nagy részét is a börtön falain belül készítik elő.

Egyelőre 80 férőhelyes a vendéglő és csak péntekenként tart nyitva, ám igencsak népszerű. Ha itt szeretnél enni, legalább három nappal előtte helyet kell foglalnod, ráadásul ne számíts arra, hogy az emlékezetes eseményt dokumentálod, ugyanis okostelefont vagy kamerát tilos bevinni.