Kultúra

Erdélyből érkezik Budapestre a Mágnás Miska

Június 23-án a csíkszeredai Csiki Játékszín vendégjátéka érkezik a Budai Szabadtéri Színházba. Az erdélyi társulat egy igaz klasszikust, a Mágnás Miska című nagyoperettet mutatja be.

A Mágnás Miska az a darab, amit 1916. február 12-én a Király Színházban mutattak be, és főbb szerepeiben Latabár Árpádtól kezdve Bajor Imréig sok neves színész játszott. A magyar színházak közel száz alkalommal mutatták már be az évek alatt, de határon túl is népszerű.

Fotó: Veress Albert

Fotó: Veress Albert

A Budai Szabadtéri Színházba is egy különleges és izgalmas előadás érkezik, hiszen a fővárosunktól 750 km-re működő magyar Csiki Játékszín produkciója most először mutat be magyar operettet Budapesten. Baracs és Rolla szerelmének története saját rendezésben, saját jelmezekben és díszletek között, saját koreográfiával és egy közel 50 fős csapattal érkezik Budapestre.

magnas_2

A Budai Szabadtéri Színház június 14-én nyitotta meg kapuit egy teltházas operett gálával. Egész nyáron közel 40 előadással várják a természetközeli és szabadtéri színházak kedvelőit, koncertek, musicalek, mesedarabok, vígjátékok és operett előadások váltják egymást heti rendszerességgel.