Te + Én

Így intézd el, hogy ne legyen második randi

Számodra egyértelmű lett pár óra beszélgetés után, hogy első randitoknak nem lesz folytatása. Azonban, ezt csak te érzed így, és már meg is kaptad a felkérést a következő találkozóra. A feladat az, hogy illedelmesen, megbántás nélkül mondj nemet.

De hogyan? Nehezebb feladat, mint hinnéd, persze csak akkor, ha nem akarsz bunkó lenni. Bár, előfordulhat, hogy az vagy, de a másik fél még ebből sem érti, hogy neeem! A napokban, barátnőm rémültem mutatta a telefonján az üzeneteket, hogy miután a fiúnak megköszönte a találkozót, és közölte vele, hogy nem őt keresi, a srácnál beindult „a rendszer”. Volt ott minden: „szerelmes lettem beléd”, „nálam jobbat úgysem találsz”, „legalább egy esélyt adj”. Hogy ezt egy férfi leírja már önmagában émelyítő, hát még az, hogy ezt az első randi után. Tényleg azt gondolják, hogy van nő, aki ezt elhiszi?

Fotó:Unsplash/Christin Hume

Fotó:Unsplash/Christin Hume

Sokkal inkább idegesítő az egész, és még rémisztő is. Ma már tényleg divat üzenetben leírni, hogy köszi, ennyi volt. De ilyen rövid időszaknál még bele is fér.

Mégis mi legyen abban az üzenetben – akár írásban, akár szóban – hogy értve is legyen? Légy határozott, és lényegre törő. Egy randi után még nem tartozol neki hosszas magyarázkodással, de az sem szép, ha szó nélkül eltűnsz. Készülj fel, hogy akár többször is el kell mondanod, vagy le kell írnod neki. Kétszer-háromszor belefér, aztán nem tudsz mit tenni, mint alkalmazod a tiltás funkciót. Ha kiakad nem kötelességed elfogadni, főleg nem végig hallhatni. Viselje el mindenki a kikosarazást. Maradj hűvös és megértő!

Esetleg hagyj egy kiskaput. Ígérj egy tartható, de messzi dátumot, hogy ha addig sem találsz mást, majd keresed. Ha mázlid van, addigra akad neki valaki, és el is felejti, hogy beléd „szerelmes” volt pár óráig.