Stílus

Használt ruhákból készítenek menő csokornyakkendőket

Szuperhősös, traktoros vagy éppen szemüvegmintás: a csokornyakkendők tekintetében lényegében nem ismer lehetetlent Békési Dóra. A pécsi „propellerszabászatnál” nem csak férfiaknak, de gyerekeknek és hölgyeknek is készülnek használt ruhákból kiegészítők.

A projekt először a 2017 októberében megrendezett DesignPécs eseményen mutatkozott be – mondta el a Pécsi Újság.hu-nak Békési Dóra, akiben csoporttársával, Noszkó Brigittával fogalmazódott meg az ötlet a szabászati maradékanyagok feldolgozására.

„Azóta is örömet lelek abban, hogy régi göncökből egyedi csokornyakkendőket készítek” – vallja Békési Dóra, aki nagyon fontosnak tartja a környezettudatosságot. A „szabósághoz” az alapanyagok általában használtruha-üzletekből származnak, de kinőtt, sérült vagy megunt ruhadarabok és szabászati maradékok is születnek ujjá nyakkendőként – pont ez garantálja az egyediséget.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ohBoy! megrendelései között vannak klasszikus kérések és örök kedvencek, mint a sötétkék vagy piros elegáns csokornyakkendők. Ezek mellett népszerűek a szuperhősös és a figurás darabok is. Sokan keresnek meg egyedi elképzelésekkel, hogy piros traktor-, gomba- vagy épp szemüvegmintás anyagból készüljön egy-egy termék.

Noha az elsődleges célpontok a férfiak, a megrendelők nagyobb százalékban nők, akik nemcsak párjuknak, családjuknak választanak, hiszen kifejezetten hölgyeknek is készülnek újabban masni formájú kitűzők. Népszerűek az apa-fiú szettek, valamint a vőlegények is egyre gyakrabban választják a csokornyakkendőt a nagy napra. Ezek mellé igény szerint díszzsebkendők is készülnek. És ha mindez nem lenne elég: házi kedvenceknek is sokszor rendeltek már gazdáik elegáns, vicces kiegészítőket – derül ki a interjúból.