Konyha

Klasszikus olasz kávés édesség reggelre vagy ebéd utánra

Feltehetőleg az első volt a jegeskávék közül az affogato, melynek nagyszerűsége a rendkívüli egyszerűségében rejlik.

Sajnos számos helyen megy még a parasztvakítás jegeskávé ügyben. Hogy mire is gondolok? Sok helyen árulnak különféle jegeskávékat hazánkban, ám ezeknek összetevőikben általában semmi közük a kávéhoz és a kávés desszertekhez sem. A jegeskávé alapja egy igazi eszpresszó, ám a legtöbb vendéglátó egységben ez valamilyen instant kávé. A fagylalt, amit beletesznek pedig köszönőviszonyban sincs a valódi fagylaltokkal. Ám egy biztos, hogy általában külsőre jól festenek ezek a kávés desszertek, de te is elkészítheted magadnak a legegyszerűbb ilyen finomságot, az affogato-t.
Nem kell mást tenned csak főznöd egy igazi erős eszpresszót, és kitalálnod, hogy milyen fagylaltot szeretnél hozzá, nálam a tiszta vanília és az étcsokoládé vált be a legjobban. Szóval tedd a fagyit a pohárba és önts rá a frissen lefőtt kávét és már fogyaszthatod is. Esetleg megbolondíthatod egy kis reszelt csokival.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com