Otthon

Tudod, hogy mi az a kanapészörf?

Nem kell rosszra gondolnod. Semmi köze nincs a szexhez. Ha nem tudod, mi ez, biztosan nem fogod kitalálni.

A kanapészörf nem más, mint egy olyan külföldi szálláslehetőség, amelyért nem kell fizetni. Nem ez az egyetlen egyébként. Külföldön többféleképpen is szerezhetsz ingyen szállást.

shutterstock_1121966228

Az egyik legnépszerűbb a CouchSurfing.com oldalon található. Ennek segítségével találhatsz olyan családokat, akiknél ellakhatsz néhány napig. Az oldalon adataid megadása után beírod a város nevét, ahová menni szeretnél, és kidobja a lehetőségeket. New Yorkban például 364 ezer címet, s a vendéglátód profilját.

Ilyen módon egy sor olyan információt is szerezhetsz, amit csak a helybéliek tudhatnak. A dolog hátránya az, hogy alkalmazkodnod kell vendéglátóidhoz, esetleg nincs külön szobád, csupán egy kanapéd. Ha ez nem zavar, szívesen beszélgetsz külföldiekkel, esetleg szívesen csinálsz közös programokat velük, ez remek lehetőség arra, hogy kevés pénzből sokat láss.

Másik ingyenes szálláslehetőség, ha vállalod, hogy őrzöd valakinek a lakását, a (kutyáját, cicáját) gondozod a kertet, locsolod a virágokat addig, míg a háziak elutaznak. Ez a housesitting. Ha beszélsz angolul, és beütöd a szót a keresőbe, biztosan találsz szinte a föld minden pontjáról ilyen hirdetést.

Az is ingyen lakhatási lehetőség, ha önkéntes munkát vállalsz, amiért szállás, olykor fizetés is jár. A Wwoof. net, vagy a workway.info oldalakon sok-sok ajánlat közül választhatsz, többnyire farmokban, gazdaságokban, de sok egyéb helyen is Indiától Svédországig. Rendszerint egy fél napos munka mellett bőven marad időd saját magadra is. Ha elég vállalkozó kedvű vagy, sok országot bejárhatsz úgy, hogy alig kell fizetned a szállásodért.