Konyha

Indul a grillszezon

Tippek, ötletek, jó tanácsok, hogy könnyebb és hatékonyabb legyen a nyári sütögetés.

Azt mondják a grillezés szakértői, hogy a kerti sütögetés legnagyobb titka a türelem, és ha ezzel rendelkezel, akkor már csak néhány jó tanácsot kell megfogadnod.

Mielőtt grillsütőt vásárolsz, mérd fel, hogy hány főre fogsz általában grillezni és ennek megfelelően válaszd ki a készüléket. A multifunkciós faszénsütő a leginkább gyakorlatias megoldás, ami normális, hagyományos sütőként is funkciónál. Ezek az úgynevezett fedeles sütők, melyekben gyorsabban sül meg a hús és az emberesebb szeletek is elférnek benne.

Ha már megvan a sütőd, és a kisebbik fajta, úgy tudsz időt spórolni magadnak, ha a kisebb méretű húsokat elősütöd az otthonodban lévő hagyományos sütőben és csak a végső műveletre helyezed azokat a grillre.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Érdemes a grillrács mellett egy részt mindig szabadon hagynod, így ide teheted hűlni a már kész falatokat. Emlékszel, hogy a türelemmel kezdtem, ez leginkább a faszén kellő hőfokára igaz, azaz jobban jársz, ha megvárod, míg megfelelő hőmérsékletet eléri és csak ezután kezdesz grillezni. Kétféle dologból tudhatod, hogy a kellő hőfokot elérte a szén. Az egyik a tüzelő színe, melynek hamuszínűnek kell lennie, illetve ha a sütő fölé bírod a kezedet tartani nagyjából húsz centire úgy, hogy az nem éget meg.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com