Csillagok

Szülinapos híresség, Harsányi Gábor

70 felett is aktív a kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, író, drámaszerző, érdemes művész, színházalapító, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa.

Egy dolgot irigylek a színészektől, hogy nekik lényegében sosem kell nyugdíjba menniük, hacsak nem akarnak és ez így is van jól, hiszen ha valakinek megvan a kellő tapasztalata, tudása, és buzog benne a tettvágy, az ne otthon a kanapét nyomja. Így van ezzel a mai csillagunk is, Harsányi Gábor, aki több mint 50 éve a színház világában tevékenykedik színészként, rendezőként, íróként, illetve színházigazgatóként is, emellett a sport is része az életének.

Egészen fiatalon, nem sokkal a főiskola elvégzése után megismerte az ország, amikor megkapta az Egy óra múlva itt vagyok című tévésorozat főszerepét, melyben Láng Vincét alakította. A széria sikere további lehetőségekhez juttatta, mint például a Szenes Iván és Havasy Viktor által szerzett Rézmozsarat vegyenek című sláger és a Jó estét nyár, jó estét szerelem című darab.

A Mafilmnél és több fővárosi színházban is dolgozott, sőt a Karinthy Színház alapítói között volt és társigazgatója is az intézménynek. Bevallom, számomra felejthetetlen volt a Linda című sorozatban Balázs Péterrel alkotott duójuk, a két zsaru, akik imádtak enni és állandóan zenei fellépésükre készültek.

Gazdag életpályáját számos díjjal jutalmazták már, mi pedig jó egészet kívánunk neki újabb sikeres évadokhoz.