Kultúra

Hamburg után Budapesten forog Enyedi Ildikó új filmje

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó ebben a hőségben is javában dolgozik. 11 hamburgi nap után Budapesten folytatódik a Feleségem története forgatása.

Csak néhány fontos adat a Feleségem történetéről: 56 naposra tervezik a forgatási munkát, a Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta, Füst Milán regényét több mint 20 nyelvre fordították le, és a film a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.

A forgatás most Budapesten és Fóton folytatódik

A forgatás most Budapesten és Fóton folytatódik

A belső felvételeket a Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában rögzítették, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapest több helyszínén – köztük a Vasúttörténeti Parkban – veszik majd fel. Utóbbi helyszínen a rendező és a stáb sajtótájékoztatót tartott, hogy megmutassák, hogy is áll most a forgatás, ami majd augusztusban, Máltán ér véget.

A feleségem története nemzetközi koprodukció. A film férfi főszereplője Gijs Naber holland színész, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux francia színésznő. Enyedi Ildikó forgatókönyve igyekszik minél pontosabban és gazdagabban közvetíteni nemcsak a történetet, de Füst Milán szellemét, gondolatait is. Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.

A teljes stáb Magyarországon van Fotó: Csata Hanna

A teljes stáb Magyarországon van Fotó: Csata Hanna

A film rendezője, Enyedi Ildikó elmondta: ”Sokunknak, akik ismerjük és szeretjük ezt a regényt, volt egy képzeletbeli Störr kapitányunk és Lizzynk. Különleges, boldog érzés látni most őket hús vér emberként, mert Gijs és Lea lehengerlő erővel írta át a régi képeket a fejemben.”

Fotó: Csata Hanna

Fotó: Csata Hanna

A film forgatásának első szakasza sikeresen lezajlott Hamburgban. A német kikötővárosban a feszített tempójú forgatás csak a stáb mély alázatának és hatalmas munkabírásának köszönhetően fejeződött be időben. A forgatás második szakasza hazánkban zajlik, és a következő 18 napban itt fognak dolgozni. A legnagyobb kihívást most az jelenti, hogy a táblák, lámpák, modern tárgyak kikerülésével az utcaképet hiteles, korhű módon tudják majd kialakítani. A mi dolgunk pedig az, hogy várjuk a film moziba kerülését.