Szerelem

Végzetes lehet a lusta szex

Tényleg van olyan, hogy a fáradtság annyira a szex ellen szól, hogy egy porcikánk sem kívánja az intim összebújást. Mi a jobb választás ilyenkor, és mit tehetünk, hogy a párunk is megértse, hogy miért nincs kedvünk a szexhez?

A health.com szerint még akár előnye is lehet a fáradt szexnek, ugyanis az aktus közben felszabaduló hormonok meg is hozhatják a kedvünket, és ha már belevetettük magunkat, akkor jó, sőt, jobb lehet, mint máskor. De ez egy veszélyes kísérletezés, mert mi van akkor, ha passzívak maradunk szex közben? A párunk azt gondolhatja, hogy nem vonzódunk már hozzá és nem kívánjuk a szexet. Esetleg el is alszunk közben, ami végérvényes nyomot hagyhat a másikba, főleg akkor, ha erről a helyzetről nem is beszéltek.

Fotó: iStock.com/KrisCole

Fotó: iStock.com/KrisCole

Szakemberek szerint a legfontosabb az lenne, hogy merjünk nyíltan kommunikálni a párunkkal, erről is. Különben a kapcsolat akár teljesen tönkre is mehet. Kezd azzal, hogy elmeséled a napodat, a munkádat, kiemelve, hogy mennyire fáradt vagy, és mennyi erőt kivett belőled, testileg és lelkileg is. De ezután erősíts meg arról, hogy mennyire szereted, érj hozzá, adj apró csókokat, és a simogatás is csodákra képes.

Éreztesd vele, hogy ő a legfontosabb, és csak azt szeretnéd, hogy a szex ne egy kötelező esti dolog legyen, hanem egy olyan elfoglaltság, amit örömmel csináltok. Érvelhetsz azzal is, hogy ne a mennyiségre helyeződjön a hangsúly, hanem a minőségre. Sőt, a következő alkalomra ígérj be valami különlegességet, amire tudod, hogy vágyik, vagy, amit szeret.