Egészség

A gyönyörű női lábak ára

Szegény lábunk. Egy átlagos napon - legalább is az egészségügyi ajánlások szerint - 10 ezer lépést kell megtennie, miközben folyamatosan el kell viselnie a ránehezedő terhelést.

Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az emberek 70 százalékának, különösen a nőknek vannak lábpanaszaik.

shutterstock_555797056

Különösen gyakori ez, azoknál a hölgyeknél, akik sokszor viselnek magassarkú cipőt. Igaz az ilyen cipőben jobban mutat a láb, a nő, aki viseli csinosabbnak látszik, hiszen vádliján az izom mutatósabb, dereka íveltebb, keblei szebben domborodnak. A szépségért azonban súlyos árat kell fizetni. Ha lábujjunkat keskeny cipőbe szorítjuk, a lábujjak egymásra csúsznak, deformálódnak. A hegyes orrú cipő bütyköt és kalapácsujjat okoz. A túl szoros cipő tyúkszemet, benőtt lábkörmöt okozhat.

A tűsarkú cipőben a testsúly a lábfej első részére helyeződik, a láb hátsó szalagjai összehúzódásra kényszerülnek, a lábszár izomzata megrövidül, megfeszülnek a hát és nyakizmok, aminek fejfájás, hátfájás lehet a következménye.

Ezért ne viselj tűsarkú cipőt napi 3 óránál hosszabb ideig. Ne hordj 5 centiméternél magasabb sarkot. Inkább szögletes, vagy kerek orrú cipőt vásárolj. És különösen tűsarkú cipőnél nagyon fontos, hogy a cipő jól felépített legyen, támassza alá a lábboltozatot, és lehetőleg puha bőrből készüljön.