Te + Én

Azok az ellenállhatatlan fiatalabb pasik

Egy kutatás kiderítette, hogy mely tényezők állnak annak hátterében, ha egy idősebb nő, fiatalabb férfival jön össze. Ráadásul rendszeresen.

Hagyományosan az a „normális”, ha a férfi idősebb, vagy legalább egy idősek a nővel. Esetleg 1-2 év még belefér a nő javára, de ha már 8-10 évvel idősebb a hölgy, akkor már kezd egy kicsit mindenki furcsán nézni. Persze, olyan egyszerű az a sztereotípia, hogy egy 40-es pasi, még élete csúcsán van, de mit kezd magával már egy 50-es nő… És főleg, mit akar attól a fiatalabb férfitól? Vagy épp a férfi, mit akar a nőtől? Akárhogy is van, a szerelemben és a szexben nem a kor számít, legalábbis nem kéne, hogy fontos legyen.

Fotó: iStock.com/dmbaker

Fotó: iStock.com/dmbaker

Egy kanadai kutató csapat azt vizsgálta meg, hogy mi lehet az oka annak, ha felcserélődnek a korhatárok. A Journal of Sex Research nevű lapban megosztották a kutatás eredményeit, amit 55 nő bevonásával készítettek. Olyan nőknek tettek fel kérdéseket a kapcsolatukról, akik harminc és hatvan év közöttiek voltak, illetve volt már kapcsolatuk náluk legalább öt évvel fiatalabb partnerrel.

Az eredményekből kiderült, hogy a leggyakoribb ok az volt, hogy a nők ellenállhatatlannak találják a fiatal pasik szexuális kisugárzásukat, valamint a teljesítőképességüket. A legtöbben részben azért is tartották vonzóbbnak a fiatalabb férfiakat, mert úgy vélték, hogy magasabb a libidójuk és tovább bírják az ágyban. Ráadásul nincs még merevedési zavaruk sem.

Fotó: iStock.com/Kiuikson

Fotó: iStock.com/Kiuikson

Az alanyok közül sokan önmagukról is úgy vélték, az átlagosnál többször vágynak a szexre, vagyis nem tartják magukat „kiszáradt vén tyúkoknak”. A megkérdezett nők kiemelték, hogy egy fiatalabb partnerrel sokkal felszabadultabbak, magabiztosabbak az ágyban. Így ugyanis azt érzik, hogy nincs meg a hagyományos felállás, nincsenek elvárások, nem kell semmiben megfelelni a partnernek, hanem lehet egyszerűen csak az élvezetekre figyelni.

Arról már nem szólt a kutatás, hogy mi van, ha az ilyen kapcsolatokból szerelem, és házasság is lesz, hogy akkor mennyire zavaró vagy sem a korkülönbség. De gyanítható, hogy akkor a nők már nem ennyire felszabadult állapotról számolnának be.