Siker

„Na, apa, nyertek a fiúk, mehetsz gazolni!”

Olyan sikeres sporthétvége volt ez, hogy vidámabban kertészkedik utána az ember.

Nem volt egetverő izgalom, de jól esett egy sör mellett szemlélni, hogy a magyar focisták valószínűleg megnyernek egy fontos, idegenbeli meccset, amire nagyon rég volt példa. Pontosabban, csak 2016. októberében. Az átok megtöréséhez Azerbajdzsán tökéletes partner volt, se nem gyenge, se nem erős, infarktus nélkül lehetett örülni a győzelemnek.

Baku, 2019. június 8. Korhut Mihály, Kleinheisler László, Nagy Dominik, Dzsudzsák Balázs, Lovrencsics Gergõ és Nagy Ádám (elsõ sor b-j), valamint Szalai Ádám, Willi Orbán, Baráth Botond, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter kapus (hátsó sor b-j) az Azerbajdzsán - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a bakui Bakcell Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 3-1-re gyõzött. MTI/Szigetváry Zsolt

Baku, 2019. június 8.
Korhut Mihály, Kleinheisler László, Nagy Dominik, Dzsudzsák Balázs, Lovrencsics Gergõ és Nagy Ádám (elsõ sor b-j), valamint Szalai Ádám, Willi Orbán, Baráth Botond, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter kapus (hátsó sor b-j) az Azerbajdzsán – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen a bakui Bakcell Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 3-1-re gyõzött.
MTI/Szigetváry Zsolt

A focival az azeri férfiak is úgy lehetnek, mint a magyarok, szép az új stadion, de otthon sorbanállás nélkül lehet sörhöz jutni a hűtőből, és még chips is van. Igaz, anyu néha átballag a tévé előtt. Lefordítva: a 11 000 férőhelyes bakui stadionban félház volt. Legalább jól láthattuk a magyar szurkolókat.

Baku, 2019. június 8. A gyõztes magyar válogatott játékosai köszöntik a szurkolókat. MTI/Szigetváry Zsolt

Baku, 2019. június 8.
A gyõztes magyar válogatott játékosai köszöntik a szurkolókat.
MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarok hamar vezetéshez jutottak, és ez olyan hatással szokott ránk lenni, hogy akkor innen csak szép lassan tovább. Egészen a második félidőig kellett várni, hogy legyen valami pörgés, harc, nyilván a magyar válogatott olasz edzője dühöngött valamit az öltözőben. És nem csak ott. Megtörtént az az eset, amikor őt zavarta le a pályáról a bíró. És ez azzal jár, hogy a következő meccsen csak a lelátóról nézheti a fiúkat, a kispadnak a közelébe sem mehet.

Baku, 2019. június 8. Szoboszlai Dominik (b) és Szalai Ádám (k), valamint az azeri Makszim Medvegyev (b2) és Ramil Sejdajev (j). MTI/Szigetváry Zsolt

Baku, 2019. június 8.
Szoboszlai Dominik (b) és Szalai Ádám (k), valamint az azeri Makszim Medvegyev (b2) és Ramil Sejdajev (j).
MTI/Szigetváry Zsolt

Akárhogy is, az Európa Bajnoki selejtezőkben még jól áll a csapat, s ha továbbra is így játszik, akkor kijuthat a viadalra. És ha ott is… – hadd álmodozzunk kicsinykét – akkor megint lehet zászlóval, pezsgővel örömködni a Körút villamossínjein.

A női vízilabda-világliga Magyarország-Kína meccsén már más volt a tét, hiszen azzal, hogy a mieink kikapta a hollandoktól, vasárnap „csak” az ötödik helyért játszhatunk. (Milyen jó lenne minden sportban benne lenni a legjobb tíz között!) A mérkőzést ugyanazzal a mentalitással játszották a lányok, mint a fiúk a focit. Hamar vezetést szereztek, ezt mindvégig meg is tartották, ezért szép csendesen leengedtek.

Budapest, 2019. június 8. Gangl Edina kapus (hátul) a nõi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjében játszott Magyarország - Kína mérkõzésen a Duna Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 15-14-re gyõzött. MTI/Illyés Tibor

Budapest, 2019. június 8.
Gangl Edina kapus (hátul) a nõi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjében játszott Magyarország – Kína mérkõzésen a Duna Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 15-14-re gyõzött.
MTI/Illyés Tibor

Csakhogy a kínai lányok megcsipkedték magukat, és az egyre többet hibázó magyar lányok nyakára jöttek, szó szerint, hiszen vízilabdáról van szó.

Budapest, 2019. június 8. Horváth Brigitta (elöl b), Szilágyi Dorottya és a kínai Lu Ji-ven. MTI/Illyés Tibor

Budapest, 2019. június 8.
Horváth Brigitta (elöl b), Szilágyi Dorottya és a kínai Lu Ji-ven.
MTI/Illyés Tibor

Így aztán a vége – talán szükségtelenül is – izgalmas lett, és örülhetünk, hogy egyetlen góllal megnyertük a meccset.

A nap legdrámaibb és minden bizonnyal a legjelentősebb összecsapása Fradié volt, aki a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében találkozott a görög Olympiakosszal. Az FTC-Telekom Waterpolo idáig csak az elődöntőig jutott, ott kétszer is elbukott, a döntőbe most került be először.

Hannover, 2019. június 8. A gyõztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkõzés végén Hannoverben 2019. június 8-án. A Ferencváros 10-10-es döntetlent követõen ötméteresekkel 14-13-ra legyõzte a címvédõ Olympiakoszt, a csapat ezzel története során elõször megnyerte a Bajnokok Ligáját. MTI/Kovács Tamás

Hannover, 2019. június 8.
A gyõztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkõzés végén Hannoverben 2019. június 8-án. A Ferencváros 10-10-es döntetlent követõen ötméteresekkel 14-13-ra legyõzte a címvédõ Olympiakoszt, a csapat ezzel története során elõször megnyerte a Bajnokok Ligáját.
MTI/Kovács Tamás

Hogy a meccs ne lógjon ki a beszámolók sorából, itt is a magyarok, a Fradi szerzett vezetést, ami nagy harcban sikerült a legvégig megtartania, amikor a görögök kiegyenlítettek.

Így ötméteres lövésekkel kellett eldönteni a bajnok személyét. A büntetőpárbaj a szokott óriási izgalmakat hozta, és ezúttal a magyarok jöttek ki győztesen belőle.

Hannover, 2019. június 8. A Ferencváros játékosai ünneplik gyõzelmüket a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõje után. MTI/Kovács Tamás

Hannover, 2019. június 8.
A Ferencváros játékosai ünneplik gyõzelmüket a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõje után.
MTI/Kovács Tamás

Természetes, hogy egy pillanat múlva az egész csapat – vezetők, edzők, a cserejátékosok is – a vízben voltak, és a hannoveri uszodában zúgott a hajrá Fradi.

Ezenkívül volt Nemzeti Futóverseny – ezt most rendezték meg először – amely a Hősök teréről startolt…

Budapest, 2019. június 8. Az elsõ alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny résztvevõi a Hõsök terén 2019. június 8-án. MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2019. június 8.
Az elsõ alkalommal megrendezett Nemzeti Futóverseny résztvevõi a Hõsök terén 2019. június 8-án.
MTI/Mohai Balázs

…és ugyanott is ért véget, Palkovits István győzelmével.

Budapest, 2019. június 8. Az elsõ helyezett Palkovits István. MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2019. június 8.
Az elsõ helyezett Palkovits István.
MTI/Mohai Balázs

És beindult az elmaradhatatlan somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztivál, amely a „terepesek” nagy ünnepe. Ember és gép az agyagos sárban sokakat vonz ide évről évre.

Somogybabod, 2019. június 8. Quadjával halad a sárban egy résztvevõ a somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon 2019. június 8-án. MTI/Varga György

Somogybabod, 2019. június 8.
Quadjával halad a sárban egy résztvevõ a somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon 2019. június 8-án.
MTI/Varga György

Legtöbbünk nem is gondolná, micsoda buli egy ilyen motorizált dagonyázás, és milyen büszkeség utánfutón hazahúzni egy sárgöbbé vált egykori terepjárót.

Somogybabod, 2019. június 8. Terepjáró a sárban. MTI/Varga György

Somogybabod, 2019. június 8.
Terepjáró a sárban.
MTI/Varga György

Bármilyen sportéhes férfinak is elég kell lennie ennyi eseménynek, úgyhogy lehet miről elmélkednie gyomlálás és a karbantartási munkák közben. Mert a nagy esők után nem csak a gaz, hanem az elintézetlen otthoni munkák is elszaporodtak.