Otthon

Nálatok laknak-e állatok?

Mindig szerettél volna kutyust tartani, de a szüleid nem engedték? Szívesen befogadnál egyet, de nincs időd sétáltatni? Akkor fogadj örökbe legalább egy cicát.

Hidd el, sokat teszel azért, hogy otthonod barátságosabb, a kedved és egészséged jobb legyen.

shutterstock_1245526132

Egy cambridge-i Egyetemen végzett kísérletben olyan embereket figyeltek meg, akik nem tartottak állatot. A kutatók a résztevők egyharmadánál kutyákat helyeztek el, a másik egyharmad macskát kapott, a harmadik csoport pedig állat nélkül maradt. Már egy hónap után is jelentős javulást regisztráltak azoknak az embereknek az egészségi állapotában, akik állatot tartottak. Különösen kimagasló volt a javulás a kutyás csoportban.

Egy kaliforniai egyetem munkatársai az egészségbiztosító ezer ügyfelét vizsgálva kiderült, hogy az állatot tartók ritkábban járnak orvoshoz.

shutterstock_1066562837

Egy ausztrál vizsgálat szerint a kutyatartóknak alacsonyabb a vérnyomásuk, a koleszterin és trigliceridszintjük. Általában nyugodtabbak, ritkábban gurulnak dühbe. Az állatok vidámságot, feladatot hoznak idős emberek otthonába, akik mellettük sokkal kevésbé érzik magányosnak magukat. Ezért ma már sérült beteg emberek mellé egyre több helyen terápiás állatokat alkalmaznak. Nagyon jó eredménnyel.