Csillagok

Leonardo DiCaprio nem az apjától örökölte a sármját

Édesapjával jelent meg Leonardo DiCaprio a legújabb filmjének bemutatóján, Los Angelesben. George DiCaprio maga is lelkes környezetvédő és fia filmje a klímaváltozásról szól.

Többnyire édesanyja az, aki Leot kísérgetni szokta a bemutatókra, de ezúttal édesapja jelent meg vele Los Angelesben. Nem volt véletlen, hogy George tartott a fiával, ugyanis a papa is aktív környezetvédő, így minél előbb látni akarta fia új alkotását az Ice On Fire-t.

George DiCaprio az "Ice on Fire" premierjén Los Angelesben Fotó: iStock.com/ Kathy Hutchins

George DiCaprio az “Ice on Fire” premierjén Los Angelesben Fotó: iStock.com/ Kathy Hutchins

A film magyar fordításban a Forrongó jég címet viseli, ami június 12-én érkezik a magyar HBO GO-ra. A Forrongó jégben a színész a produceri feladatokat vállalt, és ő narrálja a filmet. A rendező Leila Conners, sok hasonló témájú dokumentumfilm rendezője volt már. A dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy vissza tudjuk-e fordítani a klímaváltozást. Bemutat néhány lehetséges utat, ahogy csökkenteni lehetne a globális felmelegedést. És válaszokat keres arra is, hogy vajon időben vagyunk-e még? DiCaprio régóta foglalkozik a klímaváltozás kérdésével, legismertebb munkái a 2007-es Az utolsó óra és a 2016-os Özönvíz előtt című dokumentumfilm volt. Apjával pedig nagy ebben az egyetértés. Nem véletlen, hogy Leo 1998 óta vezeti George nonprofit alapítványát, amely pont a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozik, és sokszor közösen is próbálnak tenni a Föld megmentéséért.

Fotó: iStock.com/DFree

Fotó: iStock.com/DFree

Mivel George inkább szeret a háttérben maradni az csak most tűnt fel, hogy apa és fia – külsőre – mennyire nem hasonlít egymásra. Igaz, ha megpróbáljuk az idősebb DiCapriot elképzelni a hosszú haj, és a kis szakáll meg bajusz nélkül, akkor talán… de, nem! Valahogy úgy tűnik, hogy a sármját nem édesapjától örökölte, de a környezetvédelem iránti szenvedélyét mindenképp.