Talán nincs olyan háziasszony, aki ne ismerte volna az ország Laci bácsiját, aki 1948. augusztus 21-én született Lajosmizsén. Több neves szálloda és étterem séfjeként is dolgozott, illetve tudását átadni is igyekezett a ifjaknak, hiszen Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt közel húsz évig. Saját televíziós műsorai is voltak és senki nem tudta olyan őszintén mondani a nézőknek: Jó étvágyat! Élete teljes mértékben a hazai gasztronómia körül forgott, a nevéhez fűződik a Magyarok Asztala című könyv is, mely a lényegében hazai gasztronómia története.
„A gasztronómia egy nép nemzeti kincse, mely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza jövőjét is. Az étkezési kultúra határok nélkül íveli át a világot és élteti a nemzetet. E nemes rangot a nemzet mesterei és szakmai nagykövetei életük munkájával vívták ki, melyet kötelességünk megőrizni és átadni a jövő generációjának.” -mondta Benke László