Csillagok

Barátság extrákkal és némi szabállyal

Kezdetben olyan jól hangzik, és miért ne működhetne? Csak szex, semmi kötöttség, és még a jó beszélgetések is megvannak. Ám valahol mindig elcsúszik a dolog. Mennyire lehet betartani a szabályokat?

2011-ben nagy sikert aratott Justin Timberlake és Mila Kunis főszereplésével a Barátság extrákkal című film. Ugye senki nem lepődött meg, hogy a film vége pont ellentmond a címnek, és azt bizonyítja, hogy hosszú távon nem működik a dolog, mert egyik, vagy másik, esetleg mindkét fél többet fog érezni az egyszerű barátságnál.

Fotó: pexels.com/adultblurbonnet

Fotó: pexels.com/adultblurbonnet

Külföldi tanulmányok szerint is csak akkor működnek jól ezek a kapcsolatok, ha megfelelő a kommunikáció, és mindenki számára egyértelműek a szabályok. De még ez sem garancia semmire, mert később mindig bonyolódhat a helyzet. A Huffington Post szakértők tanácsait gyűjtötte össze, amit ha betartanak a „haverok”, akkor talán, de csak talán, működhet a dolog.

A barátság extrákkal lényegében egy kiszámítható, rendszeres szex, bizalommal, de érzelmektől mentesen. Amíg tiszteled a másikat és magadat is, addig tud létezni így a kapcsolat. De, amint jogot formálsz a másikra, beleszólsz az életében, a napjaiba, és főleg abba, hogy kivel találkozik, már bonthatjátok is fel a különös szerződést.

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Legfontosabb szabály, hogy tisztázzátok mit jelent a barátságotok, és mik benne az extrák. Ha ez sikerült tudni fogjátok a határokat is. Mehettek vacsorázni, moziba, színházba, belefér a közös reggeli és az együtt alvás is. De sose kezdj olyannal ilyen viszonyt, akitől többet is szeretnél. Ha a barátságtól már az elején többre vágysz, gyorsan bonyolítani fogja a helyzetet. Légy őszinte, és légy nyitott, főleg a szexben. Ez most más, mint a szerelem: lehetőséged lesz bármit kipróbálni, ha ő is úgy akarja, és miért ne akarná? Hisz ezért vagytok „együtt”. Ne keverd össze, hogy ő több, mint egy „dugi dugó”, hiszen barátok is vagytok.