Kultúra

Kiosztották a Veres Medve-díjakat

Ötödik alkalommal rendezték meg a veresegyházi színházban a Veres Medve-díj 2019 díjkiosztó gálát, ahol a színház idei évadának legjobb színészeit, illetve előadásait díjazták.

Vörös szőnyeg, fotósok, kamerák, elegáns autók, színházrajongók, na meg színészek. Mintha az Oscar-díj átadása Los Angelesből Veresegyházára költözött volna. Ilyen ünnepélyes keretek között adták át múlt szombaton a Veres 1 Színház művészeinek a Veres Medve-díjakat.

Az estre meghívást kapott minden művész, aki a 2018/19-ös évadban játszott a színházban. Az est koreográfiája vállaltan az Oscar-díjkiosztók dramaturgiájára épül. Így – hasonlóan az Oscarhoz – 8 kategóriában osztottak díjakat. Sőt, az Oscar-szobrocska méretével pontosan megegyező terrakotta Veres Medve-díj volt a jutalom, ami Schéffer Anna keramikusművész készített.

Az Arany Medve-díj

Az Arany Medve-díj

Az est díjazottjait egy 14 tagú zsűri és a közönség szavazatai alapján választották meg, és a színház mecénásai adták át. Így Molnár Gyöngyi a Csoportterápiában nyújtott alakításáért a legjobb női, Simon Kornél a Hogyan nevezzelek című előadás legjobb férfi főszereplőjének, Schlanger Andrást a legjobb rendezőnek, a Hogyan nevezzelek című francia vígjátékot pedig a legjobb előadásnak választották meg a gálán.

Simon Kornél a Legjobb férfi főszereplő-díj nyertese

Simon Kornél a Legjobb férfi főszereplő-díj nyertese

De a Veres Medve-díj 2019 díjazottjai között van Zorgel Enikő a Csoportterápia előadás legjobb női és Pál Tamás legjobb férfi mellékszereplője is. Az est folyamán a legjobb díszletért Bátonyi Györgyöt jutalmazták, a legjobb háttérmunkásnak Monori Rolandot választották.

Az ünnepi műsorban a színház művészei különleges, tőlük nem megszokott előadásokkal, produkciókkal szórakoztatták a nagyközönséget. Azt est egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor Pál Tamás saját zongorakísérettel Elton John Your Song című dalát énekelte el atyai jóbarátjára, mentorára, Székhelyi Józsefre emlékezve.