Csillagok

Katalin hercegné fiatalabbnak tűnik a koránál

A hercegné tegnap este az év legrangosabb katonai parádéján vett részt. Kislányos mosolyával és eleganciájával most is elbűvölte a résztvevőket.

II. Erzsébet születésnapja előtti hetekben rendezik meg a látványos zenei és katonai parádét, a Military Beating Retreat ünnepséget. A koncert hagyományai még az 1690-es évekig nyúlnak vissza – amikor is esténként dobszóval vonták vissza a csapatokat a harcokból a tábor területére. Napjainkban ennek kapcsán óriási katonai felvonulás, gyalogos és lovas, tűzijáték és ágyúlövésekkel hívják fel a figyelmet a régmúlt hagyományra.

Ahogy minden évben szokás, úgy a királyi palota egy prominens képviselője látogat el a parádéra, előtte vonulnak el az egyenruhába öltözött csapatok. Idén Katalin hercegné képviselte a Palotát – neki szólt a tiszteletadás, 700 katona masírozott előtte és a 13 ezres ünneplő tömeg előtt.

A hercegné egy krém színű, egyenes vonalú, szűk szabású Catherine Walker tervezte kabátban jelent meg, rajta az Ír Gárda arany lóhere jelvényével. Tűsarkú cipője és laptáskája azonos színű, de különböző árnyalatú volt, harmonikusan egészítve ki Katalin outfitjét.
De a legszebb mindazonáltal mégis Katalin hercegné természetes és szinte kislányosnak tűnő mosolya volt, amellyel egész könnyedén hazudtolja meg évei számát. És amellyel évek óta rendre mindenkit elbűvöl a környezetében…