Siker

Az ország legjobb gimis tablója

Innentől kezdve, ami nem ilyen, az tök gáz, gagyi, őskövület.

Az emberek szeretik a gimnáziumi tablókat nézegetni a kirakatokban, akkor is, ha egyetlen gimnazista korú családtag vagy ismerős sincs az életükben. Egyszerűen azért, mert a tizennyolc évesek szépek. Mit szépek – gyönyörűek! Valószínűleg ez az a kor, amikor egy ember a legszebb. Pláne, így kiöltözve, és még a fiúk is, mintha megfésülködtek volna a fényképezés előtt. Jó a negyedikeseket vagy tizenkettedik évfolyamosokat nézegetni, nagyokat sóhajtozni, hogy igen, mi is voltunk fiatalok, szépek és bizakodók.

Hanem, innentől ez már nem úgy lesz. Kétféle tablónézegetőre válik a nemzet, az egyik csak úgy bebámul a kirakatba, mint százötven éve mindig, a másik viszont előkap egy mobilt, és néhány pillanat nyomkodás után ráirányozza a készüléket a tablóra, és megeleveníti a képeket. Hoppá!

Az osztályról és a tanulókról is vannak egyéni infók, amolyan kis profilok, videók, méghozzá diákosan hangulatosak, hiszen ők maguk készítették a felbukkanó klipeket.

Az ötlet és a megvalósítás Szakál Vince Abosától származik, aki maga is a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályának tanulója. Nem lehet amatőrnek nevezni, hiszen a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik díjazottja, tehát inkább számít fiatal szakértőnek.

Akárhogy is van, innentől kezdve, ami osztálytabló nem ilyen, az tök gáz, gagyi, őskövület. A lecke tehát „fel van adva”, kedves többiek, ti mindahányan Záhonytól Sopronig, hogy ne csak vigyorogjatok hagyományos tablóitokon, hanem villantsatok is valamit.

(Kép: YouTube)

(Kép: YouTube)

(A tabló Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpontban tanulmányozható.)