Konyha

A nyári konyha remekei - Tonhalas rizssaláta

Friss zöldségek, rizs és hal, ez rossz már nem lehet és nem is hizlal.

Tudod a rizsben az az egyik legjobb, hogy ezernyi dologgal eheted, tehetsz rá szósz, húst, zöldségeket és persze tavi és tengeri halak is remekül passzolnak hozzá. Most egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető receptet mutatok meg, annak idején legény koromban gyakran éltem ezen. Leginkább ebédre ajánlom, mert kellően laktat, elég szénhidrát van benne és nem kapsz tőle kajakómát.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Tonhalas rizs

Hozzávalók (egy családi adaghoz):

fél kiló főtt rizs (jó minőségű – kipróbálhatod barna rizzsel esetleg bulgural is)
200 g tonhal konzerv (jó minőségű)
10-12 koktélparadicsom (hazai, felkatonázva)
1 kígyóuborka (meghámozva, apró darabokra aprítva)
egy kevés olívaolaj (nálam a szicíliai nyerő)
fél deci citromlé (frissen facsarva)

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A hozzávalókat keverd össze a főtt rizzsel, először a halat és a zöldségeket, majd utána adagold hozzá az olívaolajat és citromlevet ízlésed szerint.