Konyha

Májusban visszahívott termékek listája

Francia sajt és csecsemőknek szánt gyümölcsös keksz is veszélyes termékek között.

Müller üzletekben kapható csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt Alnatura Bircher Müzli 12 hónapos kortól, 250 grammos, illetve Alnatura Müzlis keksz 15 hónapos kortól, 125 grammos kiszereléseit visszahívta a NÉBIH, ugyanis a készítő vállalat önellenőrzése során idegen anyagot, pontosan almakocsányt találtak az osztrák előállítású almaporban. Az almakocsány darabokkal esetlegesen szennyezett termékekből a hazai üzletekbe is került. A gyártó cég észlelve a problémát visszahívta a problémás termékeket. A NÉBIH a RASFF rendszeren keresztül szerzett tudomást a riasztásról és megtette a megfelelő lépéseket.

Fotó: NÉBIH

Fotó: NÉBIH

Idén márciusban és áprilisban több, mint egy tucat gyermek betegedett meg Franciaországban E. coli (O26) által. A francia hatóság kiderítette, hogy a betegségek hátterében a francia Fromagerie alpine vállalat nyers tehéntejből készült sajtjai állnak. Ezekből a sajtokból Magyarországra is érkezett a Culinaris Kft-hez.

A termékek pontosan Fromagerie Alpine – Saint Felicien, 180 grammos és Saint Marcellin, 80 grammos sajtjai. Az Auchan áruházba is jutott a sajtokból, amint az áruház is értesült a francia hatóság vizsgálati eredményeiről termékvisszahívást tett közzé honlapján, mely szerint visszavásárolják a nevezett terméket tételazonosítótól és minőség-megőrzési időtől függetlenül.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com