Csillagok

Katalin hercegné már viselte a királynő kitüntetését

Katalin az Egyesült Államok elnöke tiszteletére adott banketten különösen festett.....

Hogy Katalin hercegné gyönyörűséges gyémánt tiaráját viselte a Donald Trump tiszteletére adott vacsorán a Buckingham palotában -  szemet gyönyörködtető látványt jelentett, bármilyen egyéb következtetés nélkül.  Hogy azonban egy másik különleges kiegészítőt is megmutatott aznap este, bizony másról tanúskodik.

Történetesen arról, hogy Katalin hercegné munkáját II. Erzsébet meglehetősen komolyan elismeri. Olyannyira, hogy még április végén (Katalin és Vilmos házassági évfordulójának napján) lovaggá ütötte az országért végzett kimagasló és odaadó munkájáért.  Így Katalin saját neve előtt joggal viselheti a dame (a sir női megfelelője) előnevet. A lovaggá ütés pedig egyben azt is jelenti, hogy a hercegné hivatalos rendezvényeken, bizonyos ceremóniákon a kitüntetést is viselheti.

Így is tett most első alkalommal: földig érő fehér estélyi ruháját díszként keresztezte a kék-sárga szaténszalagon függő lovagi kereszt.
A királyi viktoriánus rendet még maga Viktória királyné 1896-ban alapította, azzal a szándékkal, hogy kitüntesse mindazokat, akik munkájá
t segítik vagy képviselik őt. A mindenkori uralkodó pedig személyesen választja ki, hogy ki kapja meg a kitüntetést.