Otthon

Élhet-e egymással egy Bagoly és egy Kakas?

Vagy szőröstül-bőröstül jó neked, vagy keress egy másikat.

Kakas vagy és egy Bagollyal akarod összekötni az életed?

Megteheted, ha nem akarod átnevelni, mert az nem fog menni.

Ezenkívül, számolnod kell azzal is, hogy Kakas létedre szörnyen fog bosszantani, hogy amíg te keményen dolgozol, igazán csúcsra járatva, addig a párod most fordul be a fal felé, hogy ismét egy mélyálom ciklusba zuhanjon.

Valamiért a Kakasok felsőbbrendű lénynek tartják magukat. Akik „rendesen” fel tudnak kelni, már korán hozzálátnak feladataikhoz, mondjuk ki: szorgalmasabbak.

Én Bagoly vagyok, és minden Kakassal hatalmasakat veszekedtem ezért egész életemben.

Mint Bagoly, elmondhatom neked, ha te is Bagoly vagy, hogy egy Kakassal sem könnyű. A Kakas este 9-re már készen van, felejtős. Próbál úgy tenni, mint aki figyel, aki része a társalgásnak, de már csak azzal küzd, hogy horkolva bele ne aludjon a beszélgetés közepébe. Nagy égés még családi vacsoránál is, hát még egy bulin vagy moziban, színházban, amikor úgy kell lekaparni a zsöllyéről.

02_shutterstock_684788053_resize

Ha Kakas-Bagoly pár vagytok, tudnotok kell, mindkét típusnak komoly fizikai alapjai vannak: az nem fejben dől el, hogy melyik típusba tartoztok, és a besorolás végleges. Lehet erősködni, de nem csak komoly lelki válságba sodorjátok egymást, hanem már egyszerűbb esetben is nő a cukorbaj kockázata, ha pedig évekig csatáztok, már vár rátok a rák.

Bizonyára szörnyen büszke a Kakas, hogy ő már hajnalban mennyire kívánja a szexet, de biztos, hogy a Bagoly is így örül ennek, aki éppen most aludt el igazán mélyen? Egyszer biztosan, de mindennap?

Tehát: élhet-e egymással egy Bagoly és egy Kakas? Nem. Csak egymás mellett. Ha nagy a szerelem – mert persze ettől még lehet óriási, soha nem csillapodó lelkesedés egymás iránt – okosnak kell lennetek. Szuper, ha legalább egyikőtöknek olyan foglalkozása van, ami lazább, és tud alkalmazkodni a másikhoz. Ha azt a pár órát, amikor mindketten jó formában vagytok, együtt tudjátok tölteni.

01_shutterstock_1249405663_resize

A lehető legjobb körülmény, ha mindketten otthon tudtok dolgozni. A mai világban ez már nem lehetetlen. Egy tudós, egy művész vagyonokat tud keresni otthon is. A távmunka – ha nem vagy éppen a legjobb informatikus – nem fizet ilyen jól, mégis meggondolandó, miért ne inkább édes együttlétben töltsétek napjaitokat, mint fölös jólétben, külön-külön.