Egészség

Az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövényünk

A lángvörös bíbor kasvirág Észak-Amerikában őshonos növény, amit az indiánok évszázadokig sokféle betegség gyógyítására használtak.

Bár az antibiotikumok felfedezése óta az orvosok egyre kevésbé alkalmazzák, ma is megbecsülik a gyógynövényt, mely kiváló immunerősítő.

Készítette: Matt Lavin from Bozeman, Montana, USA – Echinacea purpurea

 

Némi vita után az E Bizottság a világ vezető hatósága engedélyezte a kasvirág alkalmazását szájon át, megfázás, influenza, húgyúti és légzőszervi fertőzések kezelésére. Az Amerikai Gyógyszerészeti Társaság gyógyszerészei is ezt a gyógynövényt ajánlották ezekre a betegségekre.

A kasvirág számos összetevője a vírusok és baktériumok ellen harcoló fehérvérsejtek termelésének serkentésével erősíti a szervezet immunrendszerét. A fehérvérsejtek jelentik az első számú védelmet a megfázás és influenza ellen. Kísérletek igazolják, hogy megfelelő adagolás esetén a kasvirág segít megelőzni ezeket a betegségeket.

Szakérők a frissen préselt levet, vagy az alkoholos oldatot ajánlják. Bevétele után tartsd a folyadékot a nyelveden, ameddig csak tudod. Az immunitást fokozó hatása 3-5 napon belül jelentkezik, és kúra után körülbelül két hétig tart. Terhes és szoptató anyukáknak nem ajánlják, miként a reumás ízületi gyulladásban, krónikus betegségben vagy cukorbetegségben szenvedőknek sem.