Szerelem

A bűvös szám: 13 perc és 25 másodperc

Egy friss felmérés során kiderült, mennyi időre van szükségük a nőknek átlagosan ahhoz, hogy elérjék az orgazmust szex közben.

Lehet, hogy nem túl szexi, de a kutatás a hölgyek arra kérték, hogy indítsanak egy stopperórát, amikor elkezdik a szexuális aktust, és állítsák meg, amikor a csúcsra értek. Mindezt a tudományért talán meg is lehet tenni – írta a The Sun.

Fotó: iStock.com/fizikes

Fotó: iStock.com/fizikes

A stopper segítségével megállapították, hogy egy átlagos nőnek 13 perc és 25 másodperc kell ahhoz, hogy a csúcsra jusson szex közben. Persze ez csak átlag, szóval kijött a két véglet is: a legrövidebb idő 5 perc 42 másodperc volt, a leghosszabb pedig több mint 21 perc. A felmérésben összesen 645 nő vett részt 21 különböző országból. Meglepő, hogy volt hat ország, ahonnan egy-egy nő azt mondta, hogy soha nem volt orgazmus a szex során.

2009-ben a Genfi Egyetem már készített egy tanulmányt a témában, igaz ők a férfiakat elemezték, és akkor ők 6 percre jutottak, vagyis ez kevesebb, mint a fele annak az időnek, ami a nőknek szükséges. Az új tanulmányban viszont a megkérdezett nők mintegy 90 százaléka azt szereti, ha hosszabb ideig tartó orgazmusban van része, és a kapkodást továbbra sem szereti senki. Azért nem mondjuk azt, hogy ellenőrizd le ezt a kutatást, és a következő összebújásnál használj te is stoppert, de ha így teszel várjuk az eredményeket…