Gyereknevelés

Pünkösd a Vajdahunyadvárban

Gyermeked szereti a várakat, rajong a lovagokért? Akkor hétvégén irány a MIÉNK A VÁR! 7. országos hagyományőrző és kulturális fesztivál.

Számos legendás várat megtekinthetsz hazánkban Egertől, Visegrádon át Szigetvárig, melyek mind gazdag történelmi és kulturális hagyatékkal bírnak. Ám Június 8. és 10. között országunk várai Budapestre, a Városligetbe költöznek, ahol egy helyen, ingyen ismerheted meg családoddal nemzetünk várainak örökségét és történelmi hagyományait.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

A Vajdahunyadvár udvarán annyi program és fellépő várja a családodat, mint egy középkori vásárban. Lesz középkori katonai tábor Mátyás korából, melyen megnézhetitek, hogy hogyan működtek a korabeli távolsági fegyverek, illetve hogyan zajlott annak idején egy gyalogos párviadal, de akár egy középkori páncélt is felpróbálhattok. Ezen felül megtudhattok minden a jövőtökről a boszorkányjósdában és persze elmaradhatatlan az állatsimogató is egy ilyen rendezvényről.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Csak is kizárólag erre a napra egyedi múzeumi programokat és kiállításokat is megnézhettek, majd az érdekes és informatív előadások után a gyermek imádni fogja a Kaland-Vár Játékkiállítást és Vásárt, illetve a fő attrakciónak a játszóházat. Mindezek mellett belekóstolhattok a középkori könyvkötés és az iniciálék készítésébe is. A rendezvény szervezője a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum.