Csillagok

Erzsébet királynő édes ok miatt szegte meg a protokollt

Egy királynő azért királynő, hogy saját szabályokat is hozhasson. Olykor olyanokat is, amelyek korántsem nem felelnek meg a tőle elvárt protokollnak.

II. Erzsébet brit királynő ritkán ragadtatja el magát. Bár igaz, hogy a 93 éves uralkodó gyakorlatilag azt tehetne meg, amit csak akar, de a rang ugyebár kötelez. Mindig, minden körülmények között. A protokoll pedig úgy írja elő, hogy a királynő alattvalóival való fizikális érintkezése mindössze a kézfogásig terjedhet. Ajándékok személyes átvétele pedig soha, semmilyen körülmények között nem megengedett. (Csak postai úton lehet a palotába ajándékot küldeni, amit a legtöbbször vissza is küldenek a feladónak.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés,

 

A királynő szokásos nyár eleji kerti partijának (1860 óta hagyomány) meghívott vendéglistája évről évre megújul, új és még újabb nevek kerülnek fel rá, míg mások eltűnnek. A szerencsés kiválasztottak között idén a belfasti blogger, Laura-Ann Barr neve is szerepelt.

A vidót erre a linkre kattintva tudod megnézni

A fiatal nő a nagy napon a Buckingham-palota felé tartva az egyik metrómegállónál vásárolt egy csokor virágot. Valami sejtése lehetett arról, hogy ehhez hasonló ajándékok nem megengedettek, mert a csokort táskájába rejtette, így vitte át a palotaőrség árgus szemei előtt. (A hivatalos verzió legalábbis így szól…)

Amikor a királynő elvonult a vendégek sorfala előtt Laura vette a bátorságot, és egyszerűen a királynő elé nyújtotta az egyszerű csokrot. II. Erzsébet meglepetten megállt, majd egy mosollyal megköszönve átvette a csokrot, és már haladt is tovább. A blogger pedig alig tért magához a megtiszteltetéstől, egyáltalán nem számított rá, hogy a királynő az ő kedvéért szegi meg a szigorú előírásokat…