Életmód

Mindennél jobban szeretjük a magyar ízeket

A magyar konyha a kedvence az internetezők túlnyomó többségének; egy új étel kipróbálására legfeljebb párezer forintot szánnak. Az új éttermekkel pedig bizalmatlanok: mielőtt felkeresnék, az interneten utánajárnak.

A válaszadók több mint fele szeret teljesen új ízeket kipróbálni – ez is kiderül a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös, étterembe járási szokásokról készített felmérésből. A 25-39 évesek között ez az arány még magasabb, közel 75 százalék. A felmérés szerint – amelynek részleteit az MTI közölte – a legtöbben hagyományos éttermet választanak, ha nem otthon étkeznek. A gyorséttermek a 18-24 évesek körében a legnépszerűbbek, 50 éves kortól a hagyományos étterem vezet az étteremtípusok között.

Libád, 2014. január 25. Óndoy István Berettyóújfaluból érkezett séf bihari tekercset készít a XVII. Felvidéki Magyar Bálon Libádon 2014. január 25-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Óndoy István Berettyóújfaluból érkezett séf bihari tekercset készít a XVII. Felvidéki Magyar Bálon Libádon 2014. január 25-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

És ami a legszebb: a válaszadók 87 (!) százalékának a magyar ízvilág a kedvence, ezt követi az olasz ételek konyha 76 százalékkal, ami szintén nem csekély arány. Harmadik helyen a görög, negyediken pedig a kínai ételek végeztek. A 18-29 évesek az amerikai és a mexikói ételeket is kedvelik.