Otthon

Így varázsolhatod ragyogóvá üvegtárgyaidat

Bár sajnos egyre több eldobható dolgot használunk, azért az üvegvázák, üveg és kristálypoharak minden háztartásban megtalálhatók.

A mosogatógépek és erős vegyszerek korában persze nem nehéz az üvegtárgyakat tisztán, csillogón tartani, azonban egyre többen vagyunk azok, akik igyekszenek kevesebb vegyszert használni, ezzel kímélni a környezetet.

shutterstock_637621396

Léteznek olyan természetes szerek, melyek éppen olyan csillogóvá varázsolják a vázákat, poharakat, mint a legkorszerűbb mosogató tabletta. Nézzünk néhány példát.

Csillogóbb lesz az üveg, ha citromhéjat teszünk egy kis vízbe és elöblítjük őket néha.

Ha az üveg váza megbarnult, elszíneződött tegyünk bele egy marék sót és két teáskanál fehér ecetet rázogassuk jól körbe, és öblítsük ki.

Kristályvázát legszebben szalmiákszesszel tudunk tisztítani. Tegyünk két evőkanál szalmiákszeszt a vázába, öntsük föl vízzel, hagyjuk néhány órát állni mielőtt elmossuk.

A tükröket néhány csepp denaturált szesszel tudjuk ragyogó fényesre varázsolni. Puha száraz ronggyal töröljük szárazra.

Ha egyik pohár beleszorult a másikba állítsuk őket egy tálba, tegyünk jégkockát a belső pohárba, hogy összehúzódjon. Öntsünk meleg vizet a tálba, hogy a külső pohár viszont kitáguljon. Ezzel a módszerrel úgy tudjuk szétválasztani őket, hogy nem törjük el egyiket sem.

Üvegből készült bármely dísztárgyunkat vízből és sütőporból készült masszával ha bedörzsölünk és átöblítünk,úgy fog csillogni, mintha kristály lenne.