Te + Én

Így kerüld el, hogy elhidegüljön a kapcsolatotok

Miért is szűnik meg a vonzalom, ami kezdetben annyira nagy volt? Jól működött minden, egy ideig. De mi történik, amikor már szinte idegenként néztek egymásra?

Soha ne hibáztasd csak magad, vagy csak a társad. Mindenhez két ember kell, egy jó működő kapcsolathoz és egy rosszhoz is. Ne félj elmondani, amit gondolsz, hogy mire is vágysz valójában. Sokszor megírtuk már, hogy a legtöbb párkapcsolat és házasság ott esik szét, amikor a felek már nem kommunikálnak egymással. A beszélgetés nem csak abból áll, hogy mi legyen a vacsora, és hogy ki fizesse be a számlát. Változtass!

Fotó: iStock.com/dima_sidelnikov

Fotó: iStock.com/dima_sidelnikov

Nagy hiba, hogy sokan inkább a szőnyeg alá söprik a problémákat. Pedig az, hogy elkerüld a pillanatnyi veszekedést, nem old meg semmit. Hiába gondolod, hogy majd később beszéltek róla, nem fogtok, mert újabb és újabb problémák jönnek.

Aztán egyszer már azt veszed észre, hogy nem bízol benne. Ha megszűnik a bizalom valóban nincs rá motivációd, hogy beszélgessetek is. Falakat húztok magatok köré, és mindenki elvan a kis világában. Egyre többet csak a telefont nyomkodjátok, vagy akár észreveszitek azt a bizonyos harmadikat, aki eddig fel sem tűnt, de most jól esik, hogy valaki figyel rád.

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Sosem megy könnyen semmi. Sodródhatsz egy darabig, de a végtelenségig nem dughatod a homokba a fejed. Akkor is, ha nehéz kimondani, de le kell ülnötök, egymás szemébe kell nézni, és valakinek el kell kezdeni. Legyen kész terved: mond el mi bánt, mit szeretnél és vázolj fel alternatívákat is. Hogy miként képzeled újra, együtt. Ajánlj romantikus programokat, utazzatok el, vagy csak menjetek egy kirándulni, vacsorázni, ahol még nem voltatok. Minél tovább vársz, annál nehezebb lesz, és van az a pont, amikor már nem lehet visszafordítani a dolgokat. Ne várd meg!