Kultúra

Fináléközelben a Kamara Virtuózok versenyzői

A Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató utolsó előtti adásában pénteken még négy formáció küzd a döntőbe jutásért. A Duna Televízió és a Duna World 20.25-től sugározza a műsort.

A nyolc formáció közül mostanra négy maradt versenyben: az Aeris Brass Quintettet, a Flauticát, Sárközy Lajost és zenekarát és a TanBorEn Triót láthatják a nézők a pénteki adásban. A műsort egy különleges produkció színesíti, Molnár Levente operaénekes Szüts Aporral és a Heveder zenekarral közösen lép fel.

Ez lesz az utolsó adás, amikor a zsűritagok döntenek a kieső formációról. A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik – jövő pénteki – adásban, akkor a nézők a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

Illusztráció. MTI Fotó: Soós Lajos

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

Az adásokat az M5 kulturális csatorna is ismétli, vasárnap délelőttönként pedig a Bartók Rádió a Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! című magazinműsorában foglalkozik a pénteki adással. A Médiaklikken és a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazásban híreket, érdekességeket, extra tartalmakat találnak az érdeklődők a műsorról – tudatta az MTI az MTVA közleménye nyomán.