Kultúra

Egész nyáron szórakoztat az Óbudai Nyár

Óbuda-Békásmegyer idén sem marad szórakoztató, kulturális programok nélkül. Június 14-én tizenkilencedik alkalommal veszi kezdetét az Óbudai Nyár elnevezésű programsorozatot.

Az Óbudai Danubia Zenekar Fő téri koncertjével kezdődik a nyári kultúrkavalkád. De az ingyenes koncertek sora még hosszú. Óbudán lesz Jamie Winchester és Hrutka Róbert koncertje is, valamint a változatos programot gazdagítja a ’Like A Rolling Stone’ című produkció is: a BONUS TRACK zenekar olyan neves művészekkel kiegészülve, mint Ónodi Eszter, Trokán Anna, Trokán Nóra, Simon, Kornél, Törőcsik Franciska, és Sztarenki Dóra, Bob Dylantől kezdve Jimmi Hendrixen és a Beatlesen keresztül Lenny Kravitzig végigkalauzolja a közönséget az elmúlt 50 év poptörténelmén. A nyár közepén Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai is szórakoztatják a közönséget. Elhozzák a francia sanzont, az orosz cigánydalt és az argentin tangót is.

Az Óbudai Nyár 19 éve nagy siker Fotó:MTI/Kollányi Péter

Az Óbudai Nyár 19 éve nagy siker Fotó:MTI/Kollányi Péter

Igazi nemzetközi sztárok is érkeznek Óbudára. Az egyik a francia Paris Combo, míg a másik német Quadro Nuevo akusztikus quartetet, akik zenéjükkel „Európa válaszát adják az argentin tangóra”. A Fő tér egyik legpatinásabb helyszínén, a Zichy udvarban lép fel a nemzetközi hírű, de alapítóját tekintve óbudai gyökerű – és a Müpában rendszeresen szereplő – Recirquel-Újcirkusz Társulat is. A júniust záró Óbudai búcsú szintén különleges program lesz. Az idei búcsú díszvendége Pilisvörösvár, fellépői pedig Szandi, és a gyermekkoncertjei miatt is népszerű Szalóki Ági.

Az idei logó

Az idei logó

A Fő téri helyszínek mellett a Kaszásdűlő, a Kobuci Kert, az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, valamint az Óbudai Társaskör kertje is várja a közönséget. Az Óbudai Nyár záró rendezvénye a Hékás Békás, a Csobánka téren, ahol a KFT koncertje zárja a majd a nyarat és a fesztivált is, augusztus 31-én.