Konyha

A boraink mellett a pezsgőink is egyre jobbak lesznek!

Jelentős sikereket értek el a tokaji borok és egy magyar pezsgő is a világ legrangosabb italversenyén.

Hihetetlen, hogy az elmúlt évtizedekben milyen fantasztikus minőségjavuláson mentek át hazánkban a borok, illetve a gyümölcspárlatok és egyre inkább zárkóznak fel ehhez a pezsgők is. A borászok pedig örömmel szokták említeni, hogy az ő sikereik mellé egyre többen keresik hazánkban a minőségi italaikat, a választék pedig nem csak bővül, de az italok kvalitása is folyamatosan növekszik. Ezt bizonyította a nemrégiben megrendezett Decanter World Wine Awards, amit egész egyszerűen a borversenyek legjének szoktak nevezni. Azon italok készítői, akik itt érmet tudnak szerezni büszkén megveregethetik a saját vállukat és ünneplés gyanánt megihatnak egy pohárral a borukból.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com

Mi magyarok különösenbüszkék lehetünk, hiszen parádésan szerepeltek nemzetünk borai. A megszerzett három platina és hét aranyérem magáért beszél, ráadásul mintegy 17 ezer nevező közül sikerült ilyen jelentős sikert elérni. A verseny továbbra is megerősítette azt a tényt, hogy legelismertebb borok Tokaj vidékéről kerülnek ki, az érmesek közül kilenc a Kelet-magyarországi régióból való, egyedül a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic pezsgője tudott még érmet szerezni a magyarok közül.
A legmagasabb elismerésben, azaz platinaéremben a HOLDVÖLGY Culture 2012-es hatputtonyos aszúja, illetve a Béres Birtok 2013-as hatputtonyos aszúja, valamint Juliet Victor 2016-os édes szamorodnija részesült.

Fotó: www.shutterstock.com

Fotó: www.shutterstock.com