Te + Én

Ne csak az esküvőt élvezd, a házasságot is

Elkezdődött az idei esküvő szezon. Gyerekkori álmok válnak valóra szombatról-szombatra, de sokan elfelejtik, hogy a neheze csak ezután jön.

Sokan gondolják úgy, hogy ha túl vannak a nagy napon, akkor minden könnyebb lesz. Megsúgjuk, nem a vendégsereg ültetése, az esküvői torta vagy a virágcsokor kiválasztása a legnagyobb kérdés. Hanem, hogy hogyan lehet jó a majdani házasság. De lehet úgy is nézni, hogy az esküvő a főpróba, ha az jól sikerül, akkor a házasság is menni fog. Persze, bár ennyire egyszerű lenne.

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Az amerikai Brides Magazine olyan édesanyákat kérdezett a házasságról, akiknek a lányai éppen házasodtak. Ők aztán tényleg tudják, hogy mit lehet tanácsolni egy friss házasnak. Sokan mondták, hogy az esküvő csak egy esemény, ami elmúlik és egy szép emlék marad, a házasság viszont örökre szól. Inkább abba fektessen több időt és energiát az új pár, mint a külsőségekbe.

Volt, aki arra a bizonyos „jóban és rosszban” mondatra hívta fel a figyelmet. Hogy olyan embert kell választani, aki akkor is melletted marad, amikor elmúlik a rózsaszín köd, jönnek a bajok, betegségek, esetleg anyagi gondok.

Fotó: unsplash.com/anneedgar

Fotó: unsplash.com/anneedgar

És olyan is akadt, aki a további randizásra hívta fel a figyelmet. Ha már házasok lesztek, akkor se feledkezzetek meg az apró figyelmességekről, a romantikáról, és arról, hogy ilyenkor már sokkal inkább szükségetek lesz a minőségi időtöltésre. Ne hagyjátok, hogy a gyerek(ek), a számlák, és a munka mókuskerékké változtassa az életeteket.