Szerelem

Jobb a szex, ha szerelmesek vagyunk

Egy amerikai kutatásból az derült ki, hogy a nők többsége szerint a szerelem érzése nélkülözhetetlen a szexuális együttlétekhez.

Van, aki a kémiára esküszik. Meglátni, és azonnal elképzelni egy vad szeretkezést, még akkor is, ha csak két szót – vagy annyit sem – váltottak. Az egyéjszakás kalandok erre épülnek, és akik ezt élvezik, ők nem tartoznak abba a csoportba, akiket most amerikai kutatók vizsgáltak.

fotó: iStock.com/fizikes

fotó: iStock.com/fizikes

Beth Montemurro szociológus professzor vezetésével faggatták a nőket, hogy mennyire függ össze a szerelem és a szex. Mint kiderült: nagyon! A nők számára a szerelem és a szex nagyon szorosan együtt jár. Ráadásul jó hír, hogy a szociológus szerint a szerelmes nők kevésbé gátlásosak és sokkal szívesebben kísérleteznek az ágyban. A szerelem érzésétől ugyanis nagyobb biztonságban érzik magukat és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.

A megkérdezetteknek csak nagyjából 20 százaléka gondolta úgy, hogy a szerelem nem szükséges az együttléthez, valószínűleg nekik más tapasztalataik vannak. Érdekesség, hogy a professzor szerint éppen a média sugallja azt, hogy az egyéjszakás kalandoknak van létjogosultsága, ugyanakkor a filmekben inkább a romantikára, a tartós kapcsolatokra helyeződik a hangsúly.