Csillagok

A Trónok harca sztárját akarták a Szürke ötven árnyalatának főszerepére

Emilia Clarke mint Anastasia Steele? Most nehéz lenne elképzelni, hogy a Trónok harca Daeneryse milyen lett volna a Szürke ötven árnyalatának főszereplőjeként, pedig nem sokon múlt, hogy nem vele forgatták az erotikus film-sikert.

Még csak néhány napja fejeződött be a nagysikerű Trónok harca nyolcadik évadának utolsó része, amiben rajongók ezrei siratták meg – vagy épp nem – Daenerys Targaryen-t. A sárkányok anyját alakító Emilia Clarke a nyolc évad alatt sztárrá érett, és ahogy az lenni szokott el is halmozták más filmajánlatokkal.

Fotó: iStock.com/Andrea Raffin

Fotó: iStock.com/Andrea Raffin

A USA Today számolt be arról, hogy Dakota Johnson helyett eredetileg Emilia Clarke-ot szerették volna felkérni az alkotók a Szürke ötven főszerepére. Csakhogy a színésznő visszautasította a szerepet, és erre jó oka is volt: nem akarta, hogy a kamerák előtti vetkőzései miatt beskatulyázzák.

Emilia a lapnak elmondta, hogy a Trónok harcában a szerep miatt vetkőzött le, mert oda illett, de ettől ő még nem akarja mindenkinek a melleit mutogatni, és nem is érzi helyénvalónak, hogy így nézzenek rá. „Kizárt, hogy újra ilyen helyzetbe hozzam magam és ne tudjak az emberek szemébe nézni” – nyilatkozta a színésznő.