Otthon

Nemsokára teljes szakaszon jár az egyes villamos

Nyáron indulhat a forgalom az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított szakaszán.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az utas nélküli próbajáratok tervezetten júniusban indulnak, ezek sikeressége és a járművezetők oktatása után, előre láthatóan 2019. július közepén elindulhat a villamosforgalom az új szakaszon.

shutterstock_27486352

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában bővül a budapesti villamoshálózat. Az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított új szakaszával létrejön az összeköttetés az Etele téri végállomáson az 1-es villamos, a vasút, a helyközi buszjáratok, a fővárosi kelenföldi buszjáratok, az M4-es metró és a budai fonódó hálózat 19-es és 49-es villamosjárata között. Az 1-es vonal meghosszabbításának köszönhetően az Etele téri csomópont hatékonyan összekapcsolódik majd Kelenfölddel és Dél-Pesttel, valamint az agglomerációból érkezőknek gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít a város ezen részei felé, továbbá a környéken lakóknak a belváros felé.

Budapest egyik leghosszabb és legfontosabb villamosvonalának fejlesztése a közösségi közlekedés és a fenntartható közlekedési módok fejlesztésében elkötelezett Fővárosi Önkormányzat beruházásaként jöhetett létre.

Közben egyebek mellett átépült az Etele út 17-49. előtti tér, illetve az Etele park, ahol új sétányok létesültek, elkészült egy rendezvénytér vízijátékkal, valamint a zöldfelület is megújult.Elültették az összes fát és cserjét, a kerületi fapótlásokat is elvégezték, így a kerület egésze is zöldebbé vált. Ezt szolgálják a XI. kerületi Önkormányzat Tétényi út környéki és az Etele út északi oldalán a Fővárosi Önkormányzat beruházásához szorosan kapcsolódó park- és játszótér fejlesztései is.