Konyha

Mindent a kávéról: hogyan készíts otthon lattét?

Az egyik legnépszerűbb kávérecept a latte, amit most te is megtanulhatsz, hogy ne csak a kávézókban juss hozzá ehhez a finomsághoz.

Már lassan annyi mindent tudunk a kávéról, hogy egy kávézót is nyithatnánk, hiszen beszéltünk a történetéről, a termőhelyeiről és a kávégépekről is, ám eddig csak az eszpresszó készítését veséztük ki. Most jöjjön a világ egyik legjobban kedvelt kávé felszolgálási mód a Caffé latte. Nem kell nagy nyelvzseninek lenni, hogy kitaláljuk a jelentését, az olasz elnevezésnek, kávé tejjel vagy magyarosan tejeskávé. Mi más is lehetne az alapja ennek az egyszerű és mégis utánozhatatlanul finom italnak, mint a kávék alfája és omegája, az eszpresszó. Emellett felgőzölt tej és tejhab van még benne.  A kapucsínóval együtt ezt kérik a legtöbben nap, mint a világ kávézóiban, különösen nagyvárosok lakói kedvelik, bevallom én is előszeretettel fogyasztom.
Azt fontos tudnod, hogy egy lattéhoz már ajánlottak a félautomata kávégépek ugyanis azokkal nem csak presszó kávét tudsz készíteni, de a tejhabosítás is könnyen megoldható velük és nincs szükség egyéb konyhai eszközökre.

Egy gyönyörű latte. Fotó: www.shutterstock.com

Egy gyönyörű latte. Fotó: www.shutterstock.com

Elkészítés:

Elsőnek főz egy kiváló eszpresszót, majd gőzölj fel 3 dl hideg tejet és aztán habosítsd is fel. Előbb az eszpresszót öntsd a csészédbe, bögrédbe, majd ezután add hozzá a tejhabot. Ha már elég jól megy a dolog elkezdhetsz te is játszadozni a tejhab és a tejgőz keverékével és formákat rajzolnia a lattédba, ahogy azt a nívós kávézókban is szokták.

Latte friss kávéból: Fotó: www.shutterstock.com

Latte friss kávéból: Fotó: www.shutterstock.com