Gyereknevelés

Ingyenes Cifra Palota XXL – Gyermeknap

Fennállása óta, immár tizenötödik alkalommal rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programját a Müpa.

Ha te és családod szeretitek a tartalmas kulturális kikapcsolódást a Művészetek Palotájának gyermeknapi programja vonzó lehet számotokra. Valódi, színes csodaországgá alakul a Müpa – a kisebbek és nagyobbak legnagyobb örömére. Három színpadon koncertekkel és mesékkel, valamint tánccal, rengeteg kreatív és ismeretterjesztő foglalkozással várják gyermeked, gyermekeidet és persze a játékos kedvű szülőket is.
Érdemes korán érkeznetek, hiszen már délelőttől megtelik a Müpa előtti zenés színpad, ahol egymást váltják a jobbnál jobb zenészek: a sort a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép színpadra kicsik és nagyok kedvencével, a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Emellett a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely is titeket szórakoztat, és idén sem maradhat el a Drums Ütőegyüttes Samba à la drums koncertje, amely pezsgő fesztiválhangulatot teremt nektek.

Fotó: www.mupa.hu

Fotó: www.mupa.hu

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadása bebizonyítja, hogy a színpad tényleg mindenkié, hiszen a gyerekeknek szóló programot gyerekek adják majd elő, így akár a te gyermeked is műsor része lehet, ha szeretné. A VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna sokak által kedvelt történetét varázsolja elétek.

Fotó: www.mupa.hu

Fotó: www.mupa.hu

Emellett a mesés-táncos színpad interaktív szórakozási lehetőségeket kínál nektek: a Portéka Színpad Vásári komédia című előadását követően Benedek Kriszta népszerű Kerekítő Tippentője következik Pertis Szabolcs népzenész közreműködésével. A Hakata Bábszínház Kacor király című meséje kicsiket és nagyokat is elvarázsol, de lesz Improszínház is Bognár Anna és Horváth-Töreki Gergely színművészek előadásában. Továbbá a Napra-Forgó pedig Cseke-Marosi Eszter és Szente János vezetésével, pörgős táncházzal készül, főleg ha a táncos lábúak vagytok, de az Előadóteremben bemutatkozik a Zene Mátrixa című tudományos ismeretterjesztő gyerekkönyv is.