Siker

Együtt drukkolhatunk a gyerekedért

Anyósom azt mondta Tóth Gabi terhességére: „Ez nagyszerű!”

„Milyen jó neked, hogy Tóth Gabinak gyereke lesz” – kezdte meglehetősen meglepő módon az anyósom, amikor megtudta a hírt.

„Miért is?” – kérdeztem tőle, bár igazán örültem Gabi áldott állapotba kerülésének.

„Mert együtt nevelhetitek fel a gyereket” – válaszolta. Idáig sem értettem, most azonban teljesen összezavarodtam. Szegény Gabi, miért kell neki, hogy időnként mogorva párommal beszálljunk gyermeke felnevelésébe?

Aztán kiderült, hogy anyósom nem úgy gondolta.

Megmagyarázta.

„Én annyira, de annyira szerettem a Zalatnay Sacit, a Koncz Zsuzsit, és legfőképp a Kovács Katit, hogy ki nem hagytam volna egyetlen fellépésüket sem, ha felénk jártak. És úgy, de úgy sajnáltam, hogy egyiknek sem lehetett gyereke. Ha lett volna, biztosan sokkal boldogabbak lettek volna, és én is többet hallottam volna felőlük. És bizonyára a gyerekeik is örökölték volna a tehetségüket – gyakori ez a művészcsaládokban. Ha így történt volna, most neked is lenne egy kis Kovács kedvenced.”

Ez logikus, de sokkal meggyőzőbb, hogy az anyós tényleg eljár ezekre a koncertekre. Igazán megható, ahogy készül rájuk. Nem csak mossa és vasalja a „koncertjáró” ruháját, hanem keményíti is őket. (Azt hiszem, az életemben nem keménytettem ruhát.) Fodrász, manikűr. És a nagy napon taxival megy, hogy megőrizze a tökéletes megjelenést. Táskájában hófehér, vasalt – és keményített! – zsebkendő, hogy szeme sarkából kitörölje a könnyet. Mert azonnal elsírja magát, ahogy Katika megjelenik a színpadon. És anyósom körül száz és száz hasonló nagyi, akit hirtelen ugyanígy elragadnak az érzelmek.

Jó, az én apám is boldogan nézte, hogy Mick Jagger miképp ugrált a szívműtétje után.

Debrecen, 2014. május 1. Tóth Gabi énekesnõ a debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepségén 2014. május 1-jén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tóth Gabi énekesnõ a debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepségén 2014. május 1-jén.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rendben, Gabi, felneveljük a gyerekedet. Elképzeltem magunkat, mikor „közös gyerekünk” érettségizni fog. Te még talán ötven sem leszel, én azért annál több…, de még nem fogom keményíteni a ruhámat, amikor a koncertedre igyekszem.

Különben is, nálunk a fénykor nem a keményített kartonruha volt abroncsos szoknyával, hanem a kis top, csupasz köldök és a rongyos farmer.

Úgy megyek majd a koncertedre, hogy megtépkedem előtte az aktuális farmeromat, levágom a topom alját. És már most belekezdek a fogyókúrába, hogy feszüljön az a haskó 18-19 év múlva.

*Tóth Gabi Facebook közleménye terhességéről:

Nem is tudom, hol kezdjem…

Talán ott, hogy mostanában nem éreztem magam jól, mégis egy megmagyarázhatatlan nyugalom árasztotta el a lelkem, az a fajta nyugalom, amit egy nő csak akkor érez, amikor egy kicsi lélek kezd el fejlődni benne. Pár nappal azután, hogy Krausz Gábor eljegyzett, kiderült, hogy a rosszulléteket a várandósság okozza, így az émelygésből hatalmas boldogság lett.

Az elmúlt 15 évben abban a hitben éltem, hogy velem ez az Isteni csoda nem történhet meg, hiszen az orvosok nem kecsegtettek sok jóval, most mégis győzött a szeretet, kegyelmet kaptunk, imáimat meghallgatták.

Még nagyon kicsi a pocakomban a gyermekem, nagyon nehéz így beszélni erről, de úgy éreztem, meg kell előzzek minden rosszindulatot, pletykát, szóbeszédet, sajtómegjelenést.

Szerettem volna, ha tőlem tudjátok meg, hogy egy picike élet cseperedik a szívem alatt. ♥️
Most nyugalomra van szükségem. Vigyáznom kell magamra és a kicsire.

Szülők leszünk. Feladtam a reményt, hogy ez valaha megtörténik, de új szerepre hívott minket a sors, amiért végtelenül hálásak vagyunk és amit nagyon meg kell becsülnünk, mert tényleg csoda, hogy lehetőséget kaptunk rá. Éppen ezért most egy darabig nem tudok színpadra lépni. Fokozottan figyelnem kell, pihenni sokat és nyugalomban élni. Megkérem a megrendelők megértését, hogy nekünk ez most a legfontosabb és ígérem, hogy a jövőben csodaszép koncertekkel térek vissza azokra a helyekre, ahova most nem tudok elmenni. Kérem a közönséget arra, hogy próbáljon meg szeretettel gondolni ránk. Most nem fér bele az életünkbe a rossz, csak a szívből jövő jó, a drukk, hogy maradjon velünk ez a kis élet.

Boldogok vagyunk, hogy megoszthattuk veletek az örömünket és ti szeretettel álltok majd hozzánk…

Köszönjük ♥️