Konyha

A tejbegrízt mindenki szereti

Egy nap, amikor minden a szórakozásról, a játékról és természetesen a tejbegrízről szól.

Egyetlen étel volt a iskolai menzán, amit mindenki ugyanúgy várt és szeretett: a tejbegríz. Ennek a finomságnak a zsenialitása az egyszerűségében rejlik, hiszen tényleg könnyen és gyorsan elkészíthető.

Én még nem találkoztam olyannal, legyen szó gyermekről vagy felnőttről, nőről vagy férfiről, aki ne szeretné ezt az ételt. Felvidéken csak darakásának hívják és reggelire is előszeretettel fogyasztják, ezt az ételt, amit akár gyümölcsökkel, lekvárral és csonthéjas magvakkal is ízesíthetünk.

Tejbegríz banánnal és étcsokoládéval.

Tejbegríz banánnal és étcsokoládéval.

Ma már számos étel köré rendeznek fesztivált, nem maradhatott ki ebből ez a népi remek sem. A Tejbegríz Fesztiválnak május 26-án Ócsa ad otthont, ahol a tejbegríznek nem csak számos változatát kóstolhatod meg, de részt vehetsz a Tejbepapi evő versenyen is. A szervezők jelszava: EDD MAGAD DEGESZRE! Persze emellett részt vehetsz családoddal a Tejút kalandon, ahol kipróbálhatod a Bocikeresőt, a Tejvesztőt, illetve Daraturkálót és a Tejbe-kvíz versenyen is megméretheted magadat.

Erdei gyümölcsös tejbegríz.

Erdei gyümölcsös tejbegríz.

Ráadásul bábszínház, kalandpark és a Fülemüle zenekar koncertje is színesíti a programot, sőt a Napraforgó Meseszínház interaktív műsora, illetve Szép Bence bűvész produkciója is hozzájárul a nap teljességéhez. Ugrálóvár nélkül nincsen ma már fesztivál, de nosztalgiázhatsz is az Elvarázsolt kastélyban és családi arcfestést kérhetsz.