Konyha

Eperleves főzés nélkül

Ha éppen megkívántad a friss hazai epret, de valami újra vágysz, készítsd el ezt a krémlevest.

A feleségem ismertette meg velem ezt a levest, amikor először hoztam haza egy nagyobb adag epret a kedvenc termelőnktől, Fehérvárcsurgóról. Azóta is mindig nagy sikere van nálunk, különösen a meleg nyári napokon tud jól esni ez a finom és hűsítő hideg krémleves, amit ráadásul nagyon könnyen és gyorsan a családi asztalra tehetsz.

Hozzávalók (egy családi adaghoz)

1 kg (magyar eper, megmosva, a háromnegyede felvágva)
7 dl tej (kistermelőtől, magyartarka vagy borzderes teje a legjobb)
2 dl tejszín (kistermelői)
1 zacskó főzés nélküli epres pudingpor
1 flakon tejszínhab
1 doboz eririt

eperleves2

Az előkészített apróra vágott epreket a tejszínnel és az eririttel mixeld össze, majd egy másik edényben nagyjából 3 dl tejjel keverd ki a pudingport. Ezek után alaposan keverd össze a két mixet, miközben a maradék tejet is hozzáadod. Ha nem lenne neked elég édes adj hozzá még az eritritből. Érdemes alaposan lehűtened, majd tálalás után egy kis tejszínhabbal még megbolondíthatod.