Szerelem

Az ideális partnerszám

Mindig kérdés, hogy mi a sok és mi a kevés, ha a szexuális partnerek számáról van szó. És még, ha van is egy átlag akkor sem mindegy, hogy nőről, vagy férfiról beszélünk. Egy kutatás viszont kiderítette, hogy mit vallanak be a férfiak, és mit a nők.

2180 főt: 1263 férfit és 917 nőt vizsgáltak néhány éve az Online Doctor felmérése során. A válaszadók közül 1058-an az Egyesült Államokból, 1122-en pedig Európából származtak. A résztvevőktől megkérdezték, hogy ki, mit vall be, és mikor. A legtöbben az első és a negyedik hónap közé tették az időpontot, mivel sem korábban, sem pedig később nem tartanák jó ötletnek ezt a vallomást. De sokan mondták, hogy már az első hónapban téma lesz, a kinek hány partnere volt.

Fotó: iStock.com/LightField Studios

Fotó: iStock.com/LightField Studios

Kiderült például, hogy a nők 67,4 míg a férfiak 58,6 százaléka minden esetben elárulja párjának a korábbi szexpartnerei számát. Az uraknak 17,5, a hölgyeknek pedig a 8,2 százaléka ismerte el, hogy esetenként egy kicsit nagyobb számot mondott be, amikor nekiszegezték a kérdést. 18,6 százalék volt azon nők aránya, akik beismerték, hogy lecsökkentették már az ágyasaik számát, míg a férfiak mindössze 13,7 százalékát tették ki azok, akik kevesebb hódításról számoltak be.

A felmérés kiderítette, hogy a válaszadó nőknek átlagosan 7, a férfiaknak pedig 6,4 szexuális kapcsolata volt életük során, és az ideális számot is körülbelül így látják. A nők 7,5-re, a férfiak 7,6-ra lőtték be a “normális” értéket. És, akkor most lehet megdöbbenni azon, hogy a nőknél magasabb ez a szám. Vagyis egy erős sztereotípia dőlhet ezzel meg, hiszen nem is a férfiak a nagy „skalpvadászok”. Persze, ez csak egy átlag…