Délelőtt elmondtuk neked, hogy mire figyelj epervásárlásnál, most pedig a finom magyar epredhez egy könnyen elkészíthető epres desszertet ajánlunk. Nálam mindig nagy siker családi összejöveteleken, a gyerekek különösen imádják a házi pálcikás epres-joghurt jégkrémet.
Epres-joghurt jégkrém
Hozzávalók (egy családi adaghoz):
0.5 kg eper (megmosva, kicsumázva)
2 dl natúr joghurt (kistermelőnél szoktam házi készítésűt venni)
3 nagy kanál eritrit vagy nyírfacukor
Ha nincs jégkrémformád poharakba is töltheted.
Turmixgépben, esetleg botmixerrel keverd össze a joghurtot, az epreket és az eriritet, amikor már elég finom, szinte habszerű lett az állaga töltsd meg a jégkrémformáidat (a szilikonból készültet javaslom, abból a legkönnyebb kiszedni a kész jégkrémet). Ezután a 3-4 órára tedd a mélyhűtőbe megtöltött formákat, hogy megszilárduljanak a jégkrémeid, majd az idő lejárta után már fogyaszthatod is őket.