Otthon

Behálózva otthon

A háló – hálás: rugalmas és nem vesz el fényt

Úgy látom, hirtelen nagy divat lett hálót használni az otthoni lakberendezésben.

Szinte mindenütt alkalmazható, hiszen sokkal egyszerűbb szabálytalan alakú-alaprajzú környezetbe illeszteni, mint bármi mást. Ráadásul hálót rengeteg alapanyagból fonnak, lehet olyan, mint egy régi kalózhajó felfeslett kötele, de lehet fényes acélból vagy rugalmas, gumiszerű műanyagból.

Mutatok egy képet, nem azért, mert annyira tetszik, hanem jól mutatja az egyik megoldás „helyszaporító” előnyét a másikkal szemben. A hagyományos loggia építésének az a baja, hogy bár növeli a hasznos teret, a tér-érzet jelentősen csökken, és jóval sötétebb lesz tőle a lakás. A háló éppen ellenkezőleg: tágítja a teret, világos és játékos.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

Na, és itt a másik. Egy félig beépített tetőtéri iroda átrium részére húztak hálót… Nem az igazi felhasználás, de rengeteg ötlet kaptam tőle. Neked beindul tőle a fantáziád?

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

A gyerekeknek és kamaszoknak olyan természetes, mintha mindig ilyen hazában laktak volna.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

Jól lehet kuckósítani az eddig nem használt területeket.

Ha már a ilyen levegős marad tőle lakás, már csak az a kérdés, hogyan mehetsz fel a hálóra anélkül, hogy egy masszív lépcsőt építenél. Itt van a lehető leghelytakarékosabb és legelegánsabb megoldás. Ha nem lépdelsz rajta elég magabiztosan, csak egy rudat kell mellé szúrni, abba kapaszkodhatsz.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

És persze, a háló nagyon jó szolgálatot tesz a lépcsőjárás biztonságosabbá tételére.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

Pár forintból nagyon sok plusz helyhez juthatsz, ha hálót használsz. Hány forintba kerül manapság 1 m2 átlagára a városodban? És mennyibe kerülhet a háló, a rögzítő eszközök és beszerelés költsége? Biztos lehetsz benne, hogy az ötödébe sem.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

Egy kis fantáziával, kézügyességgel, vagy ha ezek nincsenek, akkor egy jó mesterembert ismerve és némi pénzzel nagyon romantikus „loggiát” építhetsz hálóhíddal. A gyerekeidnek életre szóló élmény lesz, ez a lakás fölött lebegő kalózhajó.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

A hálóval segítségével sokkal komolyabb dolgokat építhetsz a lakáson belül. Jó szolgálatot tesz mindenütt, akár a falom is, hiszen nagyon sok tárgyat rögzíthetsz rá. Két függőleges acélháló fal között pedig igazán azt építhetsz, ami csak a fantáziádból futja. Fusd át még egyszer a képeket, és figyeld meg, milyen sok ötleted támad majd a hét során.

(Kép: Pinterest)

(Kép: Pinterest)

(Párat le is jegyezhetnél közülük.)